T8 - gebak & nagerechten 23qr.nl / koken / T8 - gebak & nagerechten 2
ÿþ Ultraplus schalen Crisp Blikje perziken, 2 grote of 3 kleine zoete appels, 200 gram suiker, 200 gram bloem, 150 gram boter. Hak perziken fijn in de Quickchef. Schil de appels en hak fijn in de Quickchef. Smelt in Microplus schaal 150 gram boter. Doe suiker met gezeefde bloem in een Mix Royaal kom, voeg gesmolten boter toe. Met garde door elkaar roeren tot kruimeldeeg. Ultraplus schaal vierkant licht invetten met keukenkwastje. Op bodem perziken en appel, kruimeldeeg eroverheen. Circa 30-40 minuten in voorverwarmde oven (180°C). Warm tot lauwwarm eten als toetje. Ook lekker met bolletje vanille-ijs en slagroom. Vruchten uit de oven 4 appels (600 gram, geschild en in plakjes), 250 gram rood fruit (aardbeien, frambozen, etc.), 75 gram suiker, 50 gram bloem, 30 gram gemalen amandelen, 30 gram boter. Warm de oven voor op 180°C. Beboter een Ultraplus schaal en leg de appelschijfjes erin. Doe daarop het rode fruit. Deksel erop en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Ondertussen met een vork de suiker, bloem, gemalen amandelen en boter prakken tot een grove korrel (kruimels) verkregen is. Strooi deze over het fruit en laat nog 25 minuten in de oven staan, zonder deksel. Warm eten met vanille ijs. Spice cake " 3 eieren, 175 gram gesmolten boter, 175 gram bruine basterdsuiker, 375 gram bloem, 1 eetlepel koekkruiden, 3 eetlepels cacao, snufje zout, 2 theelepels bakpoeder, 150 ml melk, 2 eetlepels rum, 100 gram rozijnen, boter Klop 3 eieren, 175 gram gesmolten boter en 175 gram bruine basterdsuiker schuimig. Meng 375 gram bloem, 1 eetlepel koekkruiden, 3 eetlepels cacao, snufje zout en 2 theelepels bakpoeder. Voeg dit met 150 ml melk toe aan het eimengsel en mix goed. Meng 2 eetlepels rum en 100 gram rozijnen door het beslag en doe dit in de met boter ingevette UltraPlus schaal. Veeg de randen van de schaal schoon. Bak onafgedekt gedurende circa 15-20 minuten op ovenstand 115 °C met magnetron 350 watt. Haal de cake uit de oven en laat hem nog 10 minuten in de schaal nagaren. Keer de cake op een rooster. Perziksoep met basilicumroom 2 perziken, 4 eetlepels suiker, 4 eetlepels half droge champagne (sekt, canei of lambrusco), 2 eetlepels perzikenlikeur, 8 blaadjes basilicum, 2 dl. room Snijd de perziken doormidden en ontpit ze. Schik ze met de bolle kant naar beneden in de Ultra Plus deksel rond. Bestrooi ze met 2 eetlepels suiker. Overgiet met de champagne en de perzikenlikeur. Zet het gerecht 15 minuten in een oven van 180°C. Hak de basilicum, mix hem met de room en 2 eetlepels suiker tot een stevig geheel. Serveer de perzik in een diep bord met de 'jus' en een lepel basilicumroom. Eventueel als garnering een blaadje basilicum. - 14 - 12/03/2007
Smakelijk eten!